RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UMC Utrecht blij met voorrang op Janssen-vaccin voor ziekenhuispersoneel


UTRECHT - Het kabinet maakt versneld extra vaccins vrij voor het ziekenhuispersoneel. Het gaat om 35.000 doses van het Janssen-vaccin. Het moet voorkomen dat in de derde coronagolf nog meer personeel uitvalt. Het UMC Utrecht is blij met de toezegging, en noemt het een "geweldig resultaat".

Het besluit kwam gisteravond na overleg tussen ministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark van Volksgezondheid, Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en Ad Melkert van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen.

UMC Utrecht blij met voorrang op Janssen-vaccin voor ziekenhuispersoneel


Maandag krijgt Nederland de eerste vaccins van farmaceut Janssen uit Leiden. Het gaat om 79.200 doses. Daarvan gaat dus bijna de helft naar de ziekenhuizen. Van dit vaccin is maar een prik nodig.

De vaccins zijn bestemd voor medewerkers die in direct contact komen met patiŽnten en daardoor een groter risico lopen om besmet te worden met het coronavirus. Het streven is de komende weken het andere ziekenhuispersoneel met direct patiŽntencontact te vaccineren.

Het UMC Utrecht liet eerder al aan RTV Utrecht weten zich zorgen te maken over de voornomen versoepelingen. Vandaag wordt daar tijdens het Catshuisberaad over gesproken.


AstraZeneca
Ongeveer 40.000 artsen en verpleegkundigen van corona-afdelingen, intensive cares en de spoedeisende hulp zijn in februari gevaccineerd. Twee weken geleden kregen ziekenhuizen nog AstraZeneca-vaccins voor 39.500 medewerkers.

Maar deze week is besloten om dat vaccin voorlopig niet meer te gebruiken voor mensen onder de zestig jaar. Ziekenhuispersoneel dat aanvankelijk met AstraZeneca zouden worden ingeŽnt, kan nu met het vaccin van Janssen worden gevaccineerd.

In totaal wachten nog ongeveer 200.000 ziekenhuismedewerkers op hun vaccinatie, aldus de Federatie Medisch Specialisten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -