RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ProRail waarschuwt na storing bij Baarnse overweg: 'Nooit zelf tussen de spoorbomen slalommen'


BAARN - Bij de spoorwegovergang bij de Torenlaan in Baarn is vanochtend een uur lang een storing geweest. Wandelaars, fietsers en zelfs automobilisten slalomden uiteindelijk op eigen initiatief tussen de gedaalde spoorbomen door, een actie waar ProRail niet over te spreken is. "Dat is ontzettend gevaarlijk, ik heb daar geen begrip voor", aldus een woordvoerder.

 Wandelaars, fietsers en zelfs automobilisten slalomden op eigen initiatief tussen de spoorbomen door. Wandelaars, fietsers en zelfs automobilisten slalomden op eigen initiatief tussen de spoorbomen door. | Foto: Caspar Huurdeman

Tussen 10.00 en 11.00 uur vanochtend bleven de spoorbomen langs de Torenlaan gesloten. Ook even verderop bij station Baarn bleven de spoorbomen dicht, waardoor de zuidkant van Baarn volledig afgesloten werd voor het wegverkeer. Monteurs hebben de storing uiteindelijk kunnen verhelpen. "Het is ontzettend vervelend dat het wegverkeer er hinder van heeft ondervonden", zegt ProRail.

Maar het dichtvallen van de spoorbomen is juist een veiligheidsmaatregel, benadrukt het spoorbedrijf. "Als een overweg niet goed functioneert, gaan de bomen naar beneden. Daarom moet je nooit oversteken als ze naar beneden zijn, tenzij er een verkeersregelaar staat."

Vorige week was de spoorwegovergang aan de Torenlaan drie dagen dicht wegens onderhoudswerkzaamheden. Het is niet bekend of de storing van vanochtend daarmee te maken heeft. "Onderzoek moet dat uitwijzen", aldus ProRail.

 Een wandelaar waarschuwt een automobilist dat er een trein komt. Een wandelaar waarschuwt een automobilist dat er een trein komt. | Foto: Caspar Huurdeman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -