RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

HU-studenten in de bres voor Utrechtse horeca: 'Strijden tegen bezorgsites met hoge winstmarges'


UTRECHT - Eten bestellen is in tijden van coronacrisis niet enkel een luie bedoening, maar ook gewoon een manier om je favoriete lokale ondernemer een hart onder de riem te steken. Twee studenten van de Hogeschool Utrecht zien met lede ogen toe hoe platforms als Thuisbezorgd een grote winstmarge in eigen zak steken. Ze besloten zelf een platform op te zetten om de Utrechtse horeca te steunen.

"Voor het onderzoek naar ons idee heb ik veel met horecaondernemers gepraat", vertelt initiatiefnemer Jesse Enkelaar. "Wij dachten dat ze 13 procent af moesten staan aan Thuisbezorgd, maar in veel gevallen is dat 27 procent. Dat is vaak de volledige winstmarge van zo'n restaurant. Wij willen het helemaal anders doen."

 Initiatiefnemer Jesse Enkelaar. Initiatiefnemer Jesse Enkelaar. | Foto: Jesse Enkelaar

Triest
Enkelaar zette het platform steun-horeca-utrecht.nl op samen met een studiegenoot van zijn opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement aan de HU. "Als je door de binnenstad van Utrecht loopt, ziet het er triest uit. Iedereen probeert nog een drankje te verkopen, maar het lukt bijna niet om het hoofd boven water te houden. Daarom wilden we graag iets betekenen voor de Utrechtse horeca."

Om het goed aan te pakken, sloegen ze de handen ineen met marketingbureau GetForward, dat al een dergelijk initiatief in Amersfoort had. "We benaderen iedere dag actief ondernemers, maar ze kunnen zich ook zelf bij ons aanmelden. Inmiddels hebben we om en nabij de 25 deelnemende restaurants. Het kost de horecaondernemers verder niets, behalve misschien twee minuten van hun tijd om ons alle info te geven."

Verdienmodel
Hoe willen de derdejaarsstudenten dan uiteindelijk aan dit initiatief gaan verdienen? "Ons plan is om een groot evenement te organiseren, zodra de horeca weer helemaal open mag. Daarover zijn we ook met de gemeente in gesprek. We zijn er nog niet helemaal uit hoe we dat precies gaan doen, misschien bijvoorbeeld een feest bij alle kroegen en restaurants, met één overkoepelend thema. Dankzij dit platform hebben we de contacten met alle horecaondernemers dan al. We willen in ieder geval nooit zo'n verdienmodel als de andere bezorgplatforms gebruiken, en hopelijk kunnen we daar meer mensen van overtuigen."

 De website. De website. | Foto: steun-horeca-utrecht.nl


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -