Feyenoord trekt tegen FC Utrecht aan het langste eind

UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag in Stadion Galgenwaard verloren van Feyenoord. De ploeg van trainer René Hake ging met 1-2 onderuit tegen de Rotterdammers.
14' Leroy Fer (1-0, eigen doelpunt)
27' Simon Gustafson (1-1, eigen doelpunt)
57' Steven Berghuis (1-2)

Ranglijst

FC Utrecht blijft de nummer zeven van de eredivisie. Feyenoord is met 11 punten meer de nummer vijf. De nummers 5, 6, 7 en 8 gaan aan het einde van het seizoen de play-offs om Europees voetbal in. Aanvankelijk zouden dit de plekken 4 t/m 7 zijn. Maar doordat bekerfinalisten Vitesse en Ajax sowieso in de top zeven eindigen gaan de nummer 5 t/m 8 strijden om het Europese ticket.

Goede eerste helft FC Utrecht

In een aantrekkelijke eerste helft waren er kansen over en weer. Na iets minder dan een kwartier spelen kwam de thuisploeg geheel terecht op voorsprong. Adam Maher nam de hoekschop, Feyenoorder Leroy Fer kopte de 1-0 in zijn eigen doel.
FC Utrecht bleef de drang naar voren houden. Dat resulteerde in een aantal kansen - vooral voor Gyrano Kerk - maar de thuisploeg verzuimde om de score te vergroten.
Langzamerhand kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. In de 27e kwam de 1-1 dan ook op het scorebord. Opnieuw een eigen doelpunt. Nu kopte FC Utrecht-middenvelder na een corner de bal achter zijn eigen doelman: 1-1.

Berghuis goud waard voor Feyenoord

Ook in de tweede helft nam FC Utrecht het voortouw. Toch was het Feyenoord dat de voorsprong pakte. Na een slippertje van de thuisploeg kon Sinisterra de bal voorgeven op Berghuis. De topscorer van de Rotterdammers schoot vervolgens in de 57e minuut de 1-2 binnen.
In het restant van de wedstrijd voerde Hake nog een aantal aanvallende wissels door - Sylla, Elia en Dalmau kwamen erin - maar een echte grote kans werd niet meer gecreëerd. Ook werd het spel van beide ploegen alleen maar minder en minder. De goede eerste helft van FC Utrecht was uiteindelijk niets waard. Het duel eindigde in 1-2.