Tevredenheid over Fieldlab met Guido Weijers in Beatrix Theater

© ANP
UTRECHT - De organisatie achter de zogenoemde Fieldlab-testevenementen in het Beatrix Theater in Utrecht, is tevreden over het verloop daarvan. Zo heeft 98,4 procent van de deelnemers zich aan de instructies gehouden en was het aantal risicovolle contactmomenten (binnen 1,5 meter en langer dan 15 minuten) relatief beperkt, concludeert Fieldlab Evenementen in een evaluatie.
In februari werd in het Beatrix Theater een zakelijk congres en een theatervoorstelling van cabaretier Guido Weijers gehouden. In totaal zaten zo'n vijfhonderd mensen in de zaal, die van tevoren een negatief coronatestresultaat moesten laten zien. Na de evenementen zijn geen besmettingen vastgesteld, hoewel niet alle bezoekers van de voorstelling van Weijers zich achteraf hebben laten testen.
Op basis van de resultaten stelt Fieldlab voor dat dit soort binnenevenementen zo snel mogelijk weer kunnen plaatsvinden als de lockdown voorbij is, onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten bezoekers dan van tevoren een sneltest doen, kan de locatie maar voor 50 procent gevuld zijn en moeten mondkapjes worden gedragen op bepaalde momenten.
Fieldlab Evenementen heeft de onderzoeksresultaten aangeboden aan het kabinet, dat op zijn beurt het Outbreak Management Team ( OMT) vraagt om advies uit te brengen naar aanleiding van die resultaten. Inmiddels is ook getest tijdens voetbalwedstrijden, concerten en festivals met meer publiek en meer bewegingsvrijheid. De resultaten van die proeven zijn nog niet bekendgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.