RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oproep: breng kinderen met de fiets naar school

AMERSFOORT - Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept ouders op om kinderen met de fiets naar school te brengen. Zo wordt de verkeersveiligheid rond scholen verbeterd en leren kinderen om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, zegt de verkeersorganisatie in Amersfoort.

Deze woensdag start de campagne 'Meedoen is makkelijk', bedoeld om mensen bewust te maken van het gemak waarmee kinderen fietsend of lopend naar school kunnen worden gebracht.

VVN hield een peiling en daaruit blijkt dat de meeste Nederlanders graag willen dat het verkeer rond scholen veiliger wordt gemaakt. Als kinderen op de fiets of lopend naar school gaan, scheelt dat al een hoop autoverkeer, denkt de organisatie.

School dichtbij
Volgens VVN woont 80 procent van de Nederlandse kinderen binnen 3 kilometer van school en is fietsen of lopen dus een goede mogelijkheid. Daarnaast worden andere weggebruikers gevraagd om zones rond scholen te mijden indien mogelijk.

Nederlanders willen volgens het onderzoek van VVN sowieso dat het verkeer veiliger wordt, niet alleen rond de scholen. Een optie die de verkeersveiligheidsorganisatie aandraagt is vaker de auto te laten staan. De meeste onveilige situaties worden veroorzaakt door auto's.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -