Triodos Bank spint garen bij crisis

ZEIST - Triodos Bank in Zeist heeft een goed halfjaar achter de rug. De duurzame bank lijkt garen te spinnen bij de financiële crisis, die andere banken veel klanten heeft gekost.
Triodos zag het aantal nieuwe klanten in de eerste zes maanden van dit jaar harder stijgen dan vorig jaar en hield bovendien 50 procent meer winst over dan een jaar eerder. De bank boekte een nettowinst van 5,7 miljoen euro, 2 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Het bedrag aan toevertrouwde middelen, vooral spaargelden en deposito's, steeg met 15 procent. Het balanstotaal ging daardoor met 13 procent omhoog tot 2,7 miljard euro. In de eerste zes maanden van vorig jaar groeide de balans van Triodos met 8 procent.
"We groeien sneller dan verwacht" zei directievoorzitter Peter Blom in reactie op de cijfers. Volgens Blom profiteert Triodos van zijn duurzame imago. "De financiële crisis is aanleiding voor veel mensen en bedrijven hun huidige bankrelatie te heroverwegen. Ons bankmodel spreekt daarbij aan."
Triodos Bank zet het spaargeld van klanten in voor de kredietverlening aan duurzame ondernemingen. Eerder dit jaar werd de bank door een internationale jury uitgeroepen tot 'meest duurzame bank ter wereld'.
De in 1980 opgerichte Nederlandse bank heeft ruim 210.000 klanten en is ook actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.