Kort nieuws: Burgemeester Van Vliet hervat werk

AMERSFOORT - Burgemeester Van Vliet van Amersfoort gaat weer aan het werk. Zes weken geleden werd haar man plotseling ernstig ziek, waarna ze al haar taken overdroeg aan de loco-burgemeester. Haar echtgenoot is inmiddels aan de beterende hand. Aanstaande zaterdag is haar eerste werkdag.
* Een 24-jarige Utrechter is gisteravond met een mes bedreigd bij het Wilhelminapark. De verdachten zouden zijn gevlucht, maar bij aankomst in het park zag de politie hun scooter staan. De politie hield drie verdachten aan, onder wie een 17-jarige Utrechter die wilde voorkomen dat zijn broer gearresteerd werd.
* Kerkkoor St. Gregorius Magnus in Driebergen viert binnenkort het 125-jarig bestaan. Het koor werd in 1884 opgericht door pastoor Cornelis Verheul in een dorp dat toen slechts 470 inwoners telde. Tot 1975 mochten alleen mannen lid worden, maar inmiddels hebben de vrouwen de overhand. Op 13 september wordt een speciale eucharistieviering voor het jarige koor gehouden.
* Op de Rhodosdreef in Utrecht zijn meer dan 600 hennepplanten aangetroffen. De slaapkamer en woonkamer stonden helemaal vol met de planten. Om de planten te kweken werd illegaal stroom afgetapt. De politie trof bij de inval niemand aan en is dus nog op zoek naar de verdachte.
* Leontien van Moorsel komt als speciale gast naar de Holland Ladies Tour in Nieuwegein. Ze is een van de publiektrekkers als de etappekoers voor vrouwen naar Midden-Nederland komt. De Holland Ladies Tour start dinsdag in Nuenen en gaat in zes etappes naar de Cauberg in Valkenburg. De voorlaatste etappe is op 5 september, een ronde van 108 kilometer die begint en eindigt in Nieuwegein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.