Gevangenen ontsnapt in Utrecht

UTRECHT - In Utrecht zijn vrijdagmiddag rond 16.30 uur drie gedetineerden uit de gevangenis op het Wolvenplein ontsnapt. Dat hebben Justitie, OM en de politie bevestigd tegen RTV Utrecht.
Het gaat volgens de woordvoerder van het Openbaar Ministerie om drie mannen van 20, 24 en 25 jaar uit Utrecht. Twee van hen zijn veroordeeld of worden verdacht van het overtreden van de opiumwet, van wie een te maken heeft met harddrugs en de ander met softdrugs.
De derde wordt verdacht van diefstal en had bij zijn aanhouding geweld gebruikt. De drie zijn waarschijnlijk beroepscriminelen. Ze staan niet als bijzonder gewelddadig of onberekenbaar te boek.
Hoe de drie de benen konden nemen, is nog niet bekendgemaakt.

VEELPLEGERS

In de gevangenis op het Wolvenplein zitten voornamelijk verdachten, veelplegers en verslaafden. Het is geen tbs-kliniek of extra beveiligde inrichting.
De laatste ontsnapping uit de gevangenis was in 2005. Toen klom een man met aan elkaar geknoopte lakens uit het raam. Het is overigens niet strafbaar om te ontsnappen, meldde de woordvoerder van het OM nog.