RTV Utrecht-verslaggever Jordi de Jong genomineerd voor NL Awards

© Jordi de Jong
PROVINCIE UTRECHT - RTV Utrecht-verslaggever Jordi de Jong is in de race voor de NL Awards, de mediaprijzen voor de regionale omroepen. De 27-jarige Utrechter dingt mee in de categorie Jong Talent. De andere genomineerden zijn Lotte Kreuwel (RTV Oost) en Bas Dingemanse (L1).
De jury van de NL Awards omschrijft Jordi als een veelzijdig multimediaal journalist: "En hij behandelt verschillende onderwerpen, licht tot zwaar", aldus de jury.
De verslaggever vindt de nominatie een hele eer: "Ik moest echt even glunderen toen ik het hoorde. Maar ik had het niet verwacht", zeg hij. "Er zijn natuurlijk heel veel andere talentvolle journalisten, zowel binnen als buiten RTV Utrecht."
Wim Kramer, manager ContentPlatform binnen RTV Utrecht, is trots op de nominatie: "En niet alleen op Jordi, ook op het feit dat we er iedere keer weer in slagen jonge, talentvolle journalisten aan ons te binden." Ook roemt Kramer de andere nominaties: "Het zijn allemaal nominaties van niveau en dat geeft ook de sterkte van de regionale journalistiek aan."

Universiteit

De Jong is iemand die op jonge leeftijd al gek was van het vertellen van verhalen via verschillende media: "Toen ik 6 werd, vroeg ik een My First Sony-taperecorder voor mijn verjaardag en vanaf m'n 9e was ik continu in de weer met de eerste digitale fotocamera van m'n ouders."
Dat hij in veel geïnteresseerd is, bleek ook toen hij aan de Universiteit van Amsterdam ging studeren. Daar deed hij Bèta-gamma, een interdisciplinaire studie. "Ik wist niet zo goed wat ik wilde, dus toen ben ik daar begonnen. Ik kreeg daar eigenlijk alle vakken, van biologie tot sociologie. Daar leerde ik kritisch denken en onderwerpen van meerdere invalshoeken aanvliegen."

Begin van journalistieke carrière

De journalistiek ging kriebelen en hij zocht contact met de lokale omroep van zijn toemalige woonplaats, Almere. "Daar begon toen mijn journalistieke carrière", vertelt hij.
Na het eerste jaar ging hij door bij de UvA, maar kwam er al snel achter dat hij er niet meer op zijn plek was. "Na twee weken ben ik gestopt en het volgende studiejaar heb ik me in Utrecht ingeschreven bij de School voor Journalistiek."
Dat bleek een schot in de roos. Hij genoot van de studie, met daarin ook nog een tussenjaar journalistiek studeren in Australië en een stage bij RTL Nieuws in New York. "Die keuze - om journalistiek te gaan studeren - heeft er echt voor gezorgd dat ik nu op mijn plek zit en iedere dag kan doen wat ik leuk vind."
Alle nominaties voor de NL Awards vind je hier. De prijzen worden uitgereikt op 27 mei.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.