Partij voor de Dieren stelt Kamervragen over dode eekhoorntjes in Bilthoven

© Facebook Stichting Eekhoornopvang Neder-Veluwe
BILTHOVEN/AMERSFOORT - De Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer wil van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) weten waardoor de kap van bomen in Amersfoort en Bilthoven misging. De partij vindt dat de minister ervoor moet zorgen dat waardevolle bomen en dieren beter worden beschermd.
In Amersfoort werden in februari honderden bomen gekapt om plaats te maken voor een nieuw verpleeghuis. Maar daar had de gemeente geen vergunning voor gegeven. Zelfs wethouder Kees Kraanen gaf aan verrast te zijn over de kap van de meer dan een eeuw oude bomen.
In Bilthoven ging het mis toen de gemeente in het broedseizoen een dode boom in het Heidepark kapte. Daarin bleek een nest met jonge eekhoorns te zitten, dat de klap niet overleefde. Wethouder Anne Brommersma gaf toen aan dat de boom vooraf op de aanwezigheid van dieren was gecheckt, maar dat het nest toen over het hoofd werd gezien. Brommersma zei de dood van de dieren te betreuren.
Eerder stelde ook de provinciale fractie van de PvdD vragen over het incident in Bilthoven. De partij gaf toen aan een verbod te willen op het kappen van bomen in het broedseizoen. De landelijke partij voegt daar dus de bomenkap in Amersfoort aan toe.
Naast strengere regels voor het kappen van bomen, wil de partij ook dat de minister ervoor zorgt dat burgers altijd bezwaar kunnen maken tegen het kappen van bomen in hun omgeving. Daarnaast moet het kappen van bomen door de overheid op een overzichtelijke manier worden bijgehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.