OM en verdachten van drugshandel en moord op Wout Sabee in hoger beroep tegen zware straffen

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Nieuwegein - De voor drugshandel veroordeelde Marcel D. gaat in hoger beroep tegen zijn vonnis . De 38-jarige Nieuwegeiner werd twee weken geleden veroordeeld voor het leiden van een criminele organisatie die zich bezighield met drugstransporten, wapenbezit, witwassen en heling.
De rechter legde de Nieuwegeiner, die ook wel 'kleine Napoleon' wordt genoemd, zestien jaar celstraf op. Het Openbaar Ministerie had dertig jaar gevangenisstraf geëist. D. werd er ook van verdacht dat hij achter de moord op crimineel Wout Sabee in 2016 in De Meern zat, maar daarvan is hij door de rechtbank vrijgesproken.

Ook OM in hoger beroep

Naast hoofdverdachte D. gaan ook het andere Nieuwegeinse kopstuk Erik W. en de medeverdachten Adrianus V. uit Oss, Nick S. uit Vasselder en Roger A. uit Wassenaar in hoger beroep.
Ook het Openbaar Ministerie kan zich niet vinden in het vonnis van de Utrechtse rechtbank. Volgens een woordvoerder ziet het OM wel degelijk bewijs dat D. schuldig is aan het medeplegen van moord en een eerdere poging tot moord op Sabee. Het gaat naar verwachting nog jaren duren voor het hoger beroep door het gerechtshof wordt afgehandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.