Vader (48) die dochter voor straf kaalschoor veroordeeld voor mishandeling

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
LEUSDEN - Een 48-jarige man uit Sierra Leone is door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken omdat hij zijn dochter heeft mishandeld.
De mishandelingen gebeurden twee jaar geleden in Leusden, in het huis waar het meisje met haar moeder woonde. De vader woonde daar niet. Het meisje werd vernederd en uitgescholden. Ook werd haar hoofd kaalgeschoren omdat ze niet naar haar vader zou hebben geluisterd.

Cultuur

De vader heeft bij de politie toegegeven dat hij zijn dochter heeft geslagen met de tak van een boom. Volgens hem hoort het bij de cultuur van Sierra Leone dat na een straf het hoofd wordt kaalgeschoren. Dat zou twee keer zijn gebeurd toen het meisje 15 en 16 jaar oud was. Hij zei tijdens het politieverhoor dat hij had "geleerd dat het een misdaad is en het nooit meer zal doen."
De man moest zich twee weken geleden al melden in de Utrechtse rechtbank om zich voor de kindermishandeling te verantwoorden, maar is spoorloos. Het Openbaar Ministerie heeft aanwijzingen dat hij naar het buitenland is vertrokken. Hij is daarom bij verstek berecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.