RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cel voor IJsselsteiner die handgranaat neerlegde bij Gelders huis

IJSSELSTEIN - Een man uit IJsselstein moet vijf jaar de gevangenis in omdat hij een handgranaat neerlegde bij een appartementencomplex in het Gelderse Kerkdriel. Het explosief ging niet af, de rechter denkt dat hij iemand wilde bedreigen.

De granaat werd gevonden door een krantenbezorger in januari 2020 op de stoep voor het complex. Alle bewoners moesten halsoverkop hun huis uit. Waarschijnlijk was het dreigement bedoeld voor de directeur van fruithandel De Groot uit Hedel. Hij woont in het appartementencomplex.

Het fruitbedrijf wordt al jaren bedreigd door een groep criminelen. Zij houden het bedrijf verantwoordelijk voor het verlies van vierhonderd kilo cocaÔne die verstopt zat tussen een zending bananen.

De 21-jarige IJsselsteiner gooide ook een condoleancekaart door de brievenbus van de directeur en kalkte zijn huisnummer op een muur. Het OM verdacht hem ook van het sturen van dreigsms'jes, maar daarvoor is de te weinig bewijs.

Het OM had zeven jaar cel geŽist, maar de rechter geeft dus twee jaar minder. De IJsselsteiner ontkent nog altijd dat hij de handgranaat heeft neergelegd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -