RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Houten grijpt in: veel te veel dieren op kinderboerderij

HOUTEN - Een groot aantal dieren moet de kinderboerderij in Houten verlaten. Er zijn te veel beesten en dat leidt tot gezondheidsrisico's. Twee pony's, zeven schapen, zeven geiten, een varken moeten weg, evenals een aantal kleine knaagdieren en kippen.

De gemeente nam de failliete kinderboerderij eerder dit jaar over en kreeg van deskundigen te horen dat het dierenwelzijn in het geding is. Houten grijpt daarom in. De dieren worden elders opgevangen. In de zoektocht naar een nieuwe plek wil de gemeente de garantie dat ze niet naar de slacht gaan.

"Er blijven voldoende dieren over waarvan kinderen en volwassenen kunnen blijven genieten", stelt Houten. Inwoners die in het verleden dieren hebben 'geadopteerd' en vragen hebben, kunnen mailen naar info@kinderboerderijhouten.nl.

Houten roept ook op om geen groente en brood meer naar de kinderboerderij te brengen of de dieren bij het hek te voeren. Ook worden in de vakanties geen dieren meer opgevangen van Houtenaren.

Houten wil de kinderboerderij en de speeltuin zo snel mogelijk heropenen, op een verantwoorde manier en binnen de coronamaatregelen. De gemeente is met een aanbestedingsprocedure op zoek naar een nieuwe exploitant.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -