GGD regio Utrecht biedt huisartsen plek in vaccinatiestraten

© Myriams-Fotos, Pixabay
UTRECHT - De GGD regio Utrecht schiet huisartsen te hulp bij het vaccineren. Zo worden waar nodig priklijnen beschikbaar gesteld op de zeven grote vaccinatielocaties en zal de gezondheidsdienst proberen te helpen bij het vinden van alternatieve locaties.
Voor veel huisartsen is het een hele uitdaging om naast de reguliere zorgverlening hun patiënten te prikken. Vaak hebben ze onvoldoende ruimte om grote groepen te vaccineren. Daarom zijn veel praktijken uitgeweken naar sportzalen of kerkgebouwen.
"Wij zijn blij met het aanbod van GGD regio Utrecht", reageert Esther van Osselen, LHV-bestuurder van de huisartsen in Midden-Nederland. "Op dit moment wachten we op een nieuw vaccinatiebeleid van de minister van VWS. Duidelijk is wel dat we als huisartsen en GGD samen willen optrekken, om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk mensen te vaccineren."
"We doen er alles aan om de vaccinatiecampagne zo soepel mogelijk te laten verlopen en hanteerbaar te houden voor huisartsenpraktijken die ook de patiëntenzorg in de lucht moeten houden", zegt Jaap Donker, directeur Publieke Gezondheid bij de GGD regio Utrecht. "Wij hebben de faciliteiten, maar helaas nog onvoldoende vaccin om maximaal te vaccineren. Met ons team kijken we hoe we onze huisartsen zo goed mogelijk kunnen helpen en vice versa."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.