RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal verkeersdoden in provincie Utrecht gedaald, landelijk veel fietsers verongelukt


PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is het aantal verkeersdoden afgelopen jaar met bijna 27 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Er waren 33 slachtoffers te betreuren tegen 45 in 2019. In 2018 kwamen 33 mensen in de provincie Utrecht om het leven bij een ongeluk. Het jaar daarvoor waren het er 40.Het aantal fatale auto-ongelukken daalde afgelopen jaar van 15 naar 6 in de provincie Utrecht. Verder kwamen 16 fietsers om het leven, net als in 2019. De andere slachtoffers waren motor- of scooterrijders, voetgangers of zaten in een vrachtwagen of bestelwagen.

Landelijk
Ook landelijk is het aantal verkeersdoden gedaald (-7,7 procent). Er kwamen 610 mensen na een ongeval om het leven, tegenover 661 een jaar eerder. Dat is het laagste aantal sinds 2015, concludeert het CBS. Er kwamen 453 mannen en 157 vrouwen om in het verkeer. Onder vrouwen nam het aantal verkeersdoden met bijna 20 procent af. Bij mannen was de afname met 2,6 procent relatief minder groot.

Kijkend naar de vervoersmiddelen zijn grote verschillen zichtbaar. Zo steeg het aantal verongelukte fietsers naar 229, het hoogste aantal in 25 jaar tijd. Een derde van de slachtoffers reed op een e-bike. Het aantal doden onder inzittenden van een personenauto daalde wel sterk.

In Noord-Brabant vielen de meeste slachtoffers, al daalde dit aantal hier ook het sterkst. Ook in Overijssel en Flevoland daalde het aantal verkeersongevallen met fatale afloop. In Zeeland, Groningen en Friesland nam het aantal verkeersdoden juist toe.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -