RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Steekincident in Driebergen lijkt gevolg familieconflict, OM spreekt van moordpoging

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Een bloedig steekincident op 29 januari in Driebergen lijkt een uit de hand gelopen familiekwestie te zijn. Een man die op de Groenhoek op straat werd neergestoken, zou tussenbeide zijn gekomen bij een conflict tussen twee familieleden.

De 48-jarige M.U. uit Driebergen heeft bekend dat hij de dader was. Hij wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij heeft geprobeerd het slachtoffer te doden door hem met een groot mes diep in zijn buik te steken. Volgens de officier van justitie was hij ook van plan iemand anders om te brengen.

Ik maak je dood
Tijdens de inleidende zitting in de Utrechtse rechtbank werd nog niet inhoudelijk op de zaak ingegaan. Wat precies de aanleiding was voor de steekpartij is niet naar buiten gebracht, omdat het onderzoek nog loopt. De verdachte ging volgens het OM met een groot mes naar iemands huis en zou hebben geprobeerd om die persoon te overtuigen naar buiten te komen. "Ik maak je dood", zou hij daarbij hebben geschreeuwd.

Volgens U.'s advocaat Vincent van Biljouw is de bedreigde man een neef van zijn cliënt. Een ander familielid zou zich ermee hebben bemoeid en werd door U. met een keukenmes in zijn zij gestoken. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond. De gewaarschuwde politie zag de man om 14 uur 's middags bloedend op straat staan. Ook de advocaat van U. wilde in dit stadium nog niets zeggen over de achtergrond van het drama.

Alles wat ik heb gedaan, heb ik niet gewild. Al vijf jaar snak ik naar behandeling. Ik wil hulp!"
Verdachte

Psychische problemen
Tijdens de zitting liet de verdachte blijken dat hij spijt heeft. Hij heeft grote psychische problemen en vraagt al vijf jaar lang tevergeefs om hulp. Ook in de gevangenis liet hij weten dat hij een psychiater nodig heeft. Zijn advocaat vroeg de rechtbank hem in afwachting van het proces alvast te laten behandelen in een gesloten kliniek. Maar de rechtbank vindt het daarvoor te vroeg, omdat eerst nog advies van een forensisch psycholoog en psychiater wordt verwacht.

Op verzoek van de verdediging worden de komende tijd nog wel vijf mensen gehoord die getuige waren van het steekincident, onder wie een aantal familieleden van de betrokkenen. Advocaat Van Biljouw zegt dat er aanwijzingen zijn dat ook het slachtoffer een mes had.

Bedreigende appjes
De bedreigde neef was vandaag in de rechtbank aanwezig, samen met een vrouwelijk familielid, dat door de verdachte via WhatsApp zou zijn bedreigd. Dat zou twee jaar geleden zijn gebeurd, in de zomer van 2019. Of er een relatie is met het steekincident is niet bekend.

Het gaat nog wel even duren voor de zaak inhoudelijk wordt behandeld en de verdachte hoort wat voor straf er tegen hem wordt geëist. De volgende zitting op 7 juli is opnieuw pro-forma.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -