Ontvoerde raskat Rico terug na Marktplaats-avontuur: 'Hij is schor van het mauwen'

AMERSFOORT - "Hij was ontvoerd, ik kan het bijna niet geloven. Drie weken lang was hij spoorloos en nu is hij er ineens weer", vertelt Deborah uit de Amersfoortse wijk Soesterkwartier over haar Siberische raskat Rico.
Haar geliefde huisdier bleek deze week niet weggelopen, maar gestolen. Hij werd te koop aangeboden op Marktplaats. De politie heeft haar geholpen bij het terugkrijgen van haar geliefde huisdier en er is een aanhouding verricht voor heling.
Rico, met z'n mooie vacht.
Rico, met z'n mooie vacht. © Deborah
Eigenares Deborah deed er de afgelopen weken alles aan om de vermiste Rico te vinden. "Flyeren, flyeren en nog eens flyeren. Heel veel mensen in de wijk leefden en zochten gelukkig mee. Iemand uit de buurt vond hem uiteindelijk na een zoektocht op internet. Geweldig dat mensen dat doen."

Pluim voor de politie

Hoe het terugkrijgen van Rico precies is gegaan, houdt ze voor zich, maar volgens Deborah verdient de politie een grote pluim. "Ze hebben fantastisch gehandeld." Het belangrijkste is dat Rico sinds gistermiddag weer thuis is, vindt Deborah. "Hij heeft zich er dapper doorheen geslagen." Toch is hij nog niet helemaal de oude. "Hij is schor van het mauwen. En ook vermagerd en verwaarloosd."
Deborah laat Rico voortaan niet meer buiten. Zelf is ze blij dat ze weer onbekommerd een wandeling kan maken. "Ik keek de laatste tijd alleen nog maar uit naar Rico." De Amersfoortse gaat nu alle posters uit de wijk weghalen en bedankt iedereen voor de hulp. "We hebben weer eens gemerkt wat een fijne wijk Soesterkwartier is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.