De Ronde Venen baalt van uitstel aanpak N201: 'Ernstige zorgen over voortgang'

Bij de haakse bocht in Mijdrecht ontstaan regelmatig files.
Bij de haakse bocht in Mijdrecht ontstaan regelmatig files. © RTV Utrecht / Peter Knieriem
MIJDRECHT/DE RONDE VENEN - Wethouder Alberta Schuurs uit de Ronde Venen is teleurgesteld in de provincie Utrecht omdat de aanpak van de N201 wordt uitgesteld. Gisteren besloot Provinciale Staten om komend jaar onderzoek te doen naar de aanpak van de weg. Een verbetering voor de bocht bij Mijdrecht en verkeersproblemen in Vinkeveen worden hiermee opnieuw op de lange baan geschoven.
Volgens de gemeente is dat uitstel helemaal niet nodig omdat er al een plan op tafel ligt. Maar dat is een te duur plan, zo vindt de provincie. Met de extra tijd, waarmee nu is ingestemd, moet gekeken worden naar hoe alle acht knelpunten in de provinciale weg goedkoper kunnen worden opgelost.
"We zijn als gemeente teleurgesteld dat Provinciale Staten heeft besloten opnieuw een jaar uit te trekken om nader onderzoek te doen", zegt wethouder Schuurs. "Ik maak me dan ook ernstige zorgen over de voortgang.''
Begin dit jaar uitte de gemeente ook al haar ernstige zorgen over het idee om nader onderzoek te doen. In een brief aan Provinciale Staten benadrukte de gemeente toen dat er uitgebreid is gesproken over de knelpunten en de mogelijke oplossingen.
Nu er langer tijd nodig is blijft de gemeente in gesprek met de provincie om tot goede en snelle oplossingen te komen voor de knelpunten in de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.