Zijn ruim 2500 handtekening genoeg om buurtrestaurant De Pomp te behouden? 'Het is aan de grondeigenaar'

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Resturant De Pomp moet blijven, dat vinden op z'n minst 2566 ondertekenaars van een petitie die vandaag is overhandigd aan wethouder Klaas Verschuure. "Wij staan positief tegenover een eventuele verlenging", zegt Verschuure. "Maar het is uiteindelijk aan de grondeigenaar om daar over te beslissen."
De Pomp begon in 2018 met een tijdelijke vergunning. Het bedrijf wil graag langer blijven omdat door corona de gemaakte investeringen niet meer kunnen worden terugverdiend. Bovendien heeft het restaurant een belangrijke sociale functie in de buurt.
Verschuure: "Wat wij zien is dat De Pomp de afgelopen jaren veel positiefs in de wijk heeft gebracht: het is uitgegroeid tot een mooi ontmoetingspunt voor buurtbewoners." Belangrijkste vraag is nu of de eigenaar van de grond het daar mee eens is. Een buitenlandse projectontwikkelaar heeft uiteindelijk het laatste woord.
Bedrijfsleider Shaked Franke zegt dat het restaurant nog geen contact heeft gehad met de grondeigenaar. "Hij zou naar Nederland komen, maar daar hebben we eigenlijk niks meer van gehoord."
In de gemeente heeft De Pomp nu wel een belangrijke partner gevonden, zegt Franke. In een raadsvergadering sprak Verschuure zich eerder al uit voor een permanente vergunning, terwijl het restaurant met de petitie inzette op verlenging van een paar jaar.
Wethouder Verschuure heeft wél contact met de grondeigenaar, maar kan nog niets vertellen over de voortgang van die gesprekken. "Maar we zullen ook zeker deze petitie onder de aandacht brengen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.