Relletje in gemeenteraad Bunnik: CDA-fractie blijft weg uit protest tegen vervroegen raadsvergadering

BUNNIK - De vijf CDA-raadsleden in de gemeenteraad van Bunnik zijn vandaag demonstratief niet komen opdagen tijdens een raadsvergadering. De partij is boos dat de vergadering op het laatste moment twee uur werd vervroegd.
"Vanmiddag na tweeën werd besloten de vergadering twee uur te vervroegen. Wij hebben gezegd: dat kun je niet maken", legt fractievoorzitter Leny Visser uit. "Je kunt een vergadering wel later laten beginnen, maar niet een paar uur eerder. Want het is overal aangekondigd als 21.30 uur. Als mensen dan inschakelen, is die vergadering al afgelopen. Wij vonden dat onbestaanbaar."
De vergadering zou zijn uitgesteld omdat de agendacommissie het belangrijk zou hebben gevonden het onderwerp op één dag af te handelen. "Ik stelde nog voor om het naar volgende week te verplaatsen, maar daar was men niet voor te porren."
Vanavond stond het Integraal programma van Eisen voor Odijk West ter discussie, een belangrijk thema binnen de gemeente. "We zijn een openbaar bestuur, het is niet voor niets dat dit soort vergaderingen wordt aangekondigd in de krant. Die aankondiging is bedoeld om mensen de gelegenheid te geven om het te volgen. Odijk West is een heel belangrijk en groot project dat veel mensen volgen, dan moet je hen die kans ook geven."

Reacties

Aan BunniksNieuws.nl laten partijen weten het jammer te vinden dat het CDA verstek liet gaan. "Het is verrassend, op zo'n belangrijk moment. Wij op onze beurt zien hier een schoffering in van raad, college en de bevolking. Naar onze mening onttrekt het CDA zich aan haar verantwoordelijkheid", zei Koen van Gulik van P21.
Namens de Liberalen zei Frans Pouw de afwezigheid te betreuren. Hij noemde het een zaak met alleen maar verliezers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.