RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Proef: GGD gaat tot laat in avond vaccineren in Jaarbeurs


PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De GGD regio Utrecht (GGDrU) gaat vanaf komende woensdag tot laat in de avond vaccineren in de Jaarbeurs Utrecht. Het gaat om een tijdelijke proef om te onderzoeken hoe groot de bereidheid is onder inwoners om zich op latere tijdstippen te laten vaccineren tegen het coronavirus.

De GGDrU prikt nu nog van 08.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens de pilot kan dit tot 23.45 uur. Met de gegevens uit de proef wordt bekeken of deze ruime openstelling tijdens de massavaccinatie ook wordt ingezet.

"Wij zien dat er heel veel animo is voor het vaccineren en wij willen dat zo laagdrempelig mogelijk organiseren", zegt directeur Jaap Donker. "Op dit moment hebben we natuurlijk maar een heel beperkt aantal vaccins, maar we staan als GGD klaar voor veel meer. Wij zien dat er straks ook veel meer vaccins komen. Veel mensen zeggen: ik zou desnoods 's nachts komen, dus daar willen we mee gaan oefenen."

Jaap Donker: 'Veel mensen zeggen: ik zou desnoods 's nachts komen. Daar willen we mee gaan oefenen.'


Avondklok
Mensen die nu in aanmerking komen voor vaccinatie, kunnen bij het maken van een afspraak bij het lokale nummer van GGDrU de voorkeur aangeven voor de avond. Omdat het om een medische ingreep gaat, zijn mensen met een afspraak vrijgesteld van de avondklok. Wel moeten zij een ingevulde eigen verklaring meenemen.

Donker: "We willen vooral warmlopen. Dus straks als we hele grote aantallen vaccins krijgen, willen we heel grote groepen zo snel en goed en veilig mogelijk vaccineren. Daarbij kan het helpen om 7 dagen in de week, 24 uur per dag te kunnen vaccineren. Daarvoor hebben we echt een prikleger klaarstaan."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -