RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raymond (20) lanceert cursus tot bijlesdocent: 'Er is veel meer behoefte aan een-op-een-hulp'

1/2
UTRECHT - Hoe zorg je ervoor dat middelbare scholieren goede bijlessen krijgen? Raymond Huisman bedacht daar een oplossing voor: hij ontwikkelde een platform voor bijlessen. Bovendien lanceert hij vandaag samen met Hogeschool Utrecht een cursus tot bijlesdocent.

"Ik zat vorig jaar in 6-vwo op het A. Roland Holst College en toen brak corona uit. Ik was toen al aan het kijken of ik een bijles-instituut kon starten", vertelt de 20-jarige Raymond. "Van het een kwam het ander en toen ben ik in gesprek gegaan met mijn eigen middelbare school en die wilde dit project wel met mij starten."

Een-op-een-hulp
Volgens Raymond is het zeker in deze tijd belangrijk dat leerlingen kwalitatief goede bijlessen kunnen krijgen. "Door corona is alles online en ik denk dat leerlingen vooral behoefte hebben aan een-op-een-hulp. Dat heb je nu veel minder omdat de scholen niet open zijn: je hebt veel minder persoonlijk contact want je zit met 10 tot 25 leerlingen in ťťn meeting met ťťn docent en dan moet je alle stof behandelen."

Daarnaast telt ook het prijskaartje. "Er zijn veel bijlessen die gegeven worden via grote instituten, maar dat is 35 tot 50 euro per uur. Dat is niet voor iedereen toegankelijk." Raymond biedt zijn diensten voor 13,50 euro per 45 minuten aan, zo is op de website te lezen. Wat bij Raymond niet anders is dan de reguliere lessen anno 2021, is dat het online gebeurt. "Maar het voordeel is wel dat je een-op-een zit, dat heb je in de online meetings momenteel niet."

Het voordeel is wel dat je een-op-een zit, dat heb je in de online meetings momenteel niet"
Raymond Huisman

Momenteel werken zo'n dertig eindexamenleerlingen voor het platform van Raymond. Zij kunnen vanaf vandaag dus een cursus volgen tot bijlesdocent. Voorheen kregen de bijlesdocenten een handleiding van Raymond waarmee ze aan de slag konden, maar nu ontvangen ze dus een officieel certificaat van de Hogeschool Utrecht.

Tot slot: waar moet een goede bijlesdocent aan voldoen? "Aan de ene kant is het belangrijk dat je de stof heel goed beheerst en daarnaast moet je je in de rol van de leerling verplaatsen. Die is niet per se op zoek naar een tweede docent, maar naar iemand van zijn eigen leeftijd die hem wil helpen in plaats van een docent die voor de klas wil staan."

Raymond lanceert cursus tot bijlesdocent: 'Er is meer behoefte aan een-op-eenhulp'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -