Stadsmuseum Rhenen opent deuren voor toekomstige bruidsparen: 'Alles ademt hier sfeer'

Jolanda van Ommeren (links) en Yvonne van Lokhorst (rechts).
Jolanda van Ommeren (links) en Yvonne van Lokhorst (rechts). © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
RHENEN - Wie op zoek is naar een bijzondere trouwlocatie in de gemeente Rhenen, kan zich dit weekend aanmelden voor een rondleiding in Stadsmuseum Rhenen. De locatie organiseert twee open dagen waarop geïnteresseerden een kijkje kunnen komen nemen in het Oude Raadhuis, het eeuwenoude pand waarin het museum is gevestigd.
De trouwzaal met beschilderd plafond en schilderijen is onder bruidsparen een geliefde locatie. "Mensen die hier komen trouwen, komen niet voor de verhalen, maar wel voor de sfeer", legt Jolanda van Ommeren uit. Ze is vrijwilliger in het museum. "Alles ademt hier sfeer zo midden in het oude centrum van Rhenen. Dat is waar bruidsparen naar op zoek zijn."

Corona

Door de coronamaatregelen is een uitgebreid feest in het museum echter niet mogelijk. Doorgaans kan de locatie vijftig gasten ontvangen, in coronatijd zijn dat er twintig. "Een ceremonie kan hier altijd, maar als er geen horecamogelijkheden zijn, is het wel wat kaal", geeft ze toe. Stellen kiezen er daarom voor om hun feestje uit te stellen, merken ze ook in Rhenen. "Het is wel lastig voor ons ja. Musea zijn sowieso geen rijke instellingen, maar we proberen onze broek zo veel mogelijk zelf op te houden."
Dat corona roet in het eten gooit, merkt ook Yvonne van Lokhorst. Zij is Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en voltrekt regelmatig ceremonies in het Oude Raadhuis. "Er wordt nog best veel getrouwd en het is best heel druk geweest de afgelopen tijd, maar nu is het rustiger omdat stellen hopen een beter of een ander feest te kunnen geven. Tot december trouwde men juist nog met het idee dat men over een jaar een feest kon geven."
Maar Van Ommeren blijft ondertussen optimistisch: "Wij vinden het heel leuk om de horecatak van het museum straks weer uit te bouwen en natuurlijk de huwelijken. We zijn gewoon trots op deze plek."
Met het organiseren van de open dagen wil het Stadsmuseum op termijn in de top 3 van meest populaire trouwlocaties in Rhenen komen. Wie belangstelling heeft voor een rondleiding kan zich via de website van het museum aanmelden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.