Bloemen voor overleden eigenaar dierenzaak gestolen: 'En dat op de dag van de uitvaart'

UTRECHT - ''Het is schandalig, echt kansloos'', zegt Marco Merodio, de centrummanager van winkelcentrum Overvecht. Voor een dierenspeciaalzaak in het Utrechtse winkelcentrum werden vanochtend bloemen gestolen. Bloemen die er lagen ter nagedachtenis aan de vrijdag overleden oprichter van de zaak.
Inmiddels zijn er nieuwe bloemen voor de winkel gelegd
Inmiddels zijn er nieuwe bloemen voor de winkel gelegd © Marco Merodio
De zaak is inmiddels overgenomen door zijn schoonzoon en dochter, Arthur en Linda van der Zeeuw. Ze vinden het onbegrijpelijk dat iemand de bloemen heeft meegenomen, maar konden vandaag niet uitgebreid hun verhaal doen, vanwege de crematie van hun vader en schoonvader.
Om die reden was ook de winkel vandaag dicht. Om dat duidelijk te maken aan klanten, hingen er briefjes en lagen er bloemen. "Ook echt een eerbetoon", vertelt Merodio, die de twee goed kent. "Het is verschrikkelijk dat dit gebeurd is. Helemaal op zo'n dag, dat ze toch al helemaal in de emoties zitten. Ze zouden zich niet met zoiets bezig hoeven te houden."
Merodio zag op bewakingsbeelden iemand de bloemen meenemen. "Ze lagen er echt een uurtje. Ik zag een auto aan komen rijden, een vrouw stapt uit en neemt ze vervolgens op een holletje mee."
Tekst gaat verder na de video.
De bewakingsbeelden waarop je ziet dat iemand bloemen steelt
Merodio hoopt dat de vrouw die de bloemen meenam, zich meldt: "Gewoon melden en je excuses aanbieden", vindt Merodio. "Anders gaan we op zoek naar de dame, het zal vast iemand zijn die vaker in het winkelcentrum komt. We kunnen nog veel meer bewakingsbeelden bekijken."
Medewerkers hebben inmiddels nieuwe bloemen voor de winkel gelegd. Ze liggen voor de zekerheid vast aan een touwtje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.