RIVM: 623 nieuwe coronabesmettingen in provincie Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In het afgelopen etmaal zijn er in de provincie Utrecht 623 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 80 minder dan de dag ervoor, toen er 703 nieuwe meldingen waren. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.
Het aantal besmettingen ligt wel hoger dan het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen, dat op 528 besmettingen per dag staat. De afgelopen dag waren er verder tien nieuwe ziekenhuisopnamen en overleed één persoon aan de gevolgen van het coronavirus.
In absolute aantallen telde de gemeente Utrecht met 183 nieuwe coronagevallen het hoogste aantal besmettingen. Afgezet tegen het aantal inwoners scoort Bunschoten met 17 vastgestelde besmettingen het hoogst. In Leusden (4) en Lopik (2) waren er relatief gezien juist weinig besmettingen.

Landelijk 8336 nieuwe besmettingen

In heel Nederland zijn door het RIVM 8336 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er iets minder dan de 8946 gevallen van vrijdag. Donderdag was sprake van 8737 nieuwe besmettingsgevallen, woensdag waren het er met 5461 meldingen veel minder. Door een technische storing bij de GGD'en vielen de meldingen toen lager uit.
De 8336 nieuwe coronagevallen van het afgelopen etmaal zijn er een stuk meer dan het gemiddelde van de laatste zeven dagen, dat nu op 7581 ligt.
In het afgelopen etmaal zijn 31 sterfgevallen door corona gemeld. Het betekent niet per se dat deze patiënten in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, wordt dit soms pas een tijdje later pas geregistreerd.

Situatie in ziekenhuizen stabiliseert

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is zaterdag iets afgenomen vergeleken met een dag eerder. In totaal zijn nu 2428 patiënten met Covid-19 opgenomen. Dat zijn er 62 minder dan op vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Op de intensive cares nam het aantal Covid-patiënten met 10 toe, tot 802. Op de verpleegafdelingen daalde het aantal coronapatiënten met 72 tot 1626. Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), Ernst Kuipers, zei zaterdag opnieuw dat de bezetting op de ic en op de verpleegafdelingen "stabiliseert". "Er is momenteel voldoende ic-capaciteit beschikbaar voor landelijke spreiding", aldus Kuipers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.