Update: trams naar IJsselstein rijden weer, ontspoorde tram weggesleept

© Jaap de Koning
NIEUWEGEIN - De trams naar IJsselstein rijden zondag weer volgens dienstregeling, dat laat de provincie Utrecht weten. Eerder vandaag ontspoorde na een ongeluk nog een tram op het traject. De verwachting was toen nog dat de herstelwerkzaamheden het hele weekend zouden duren.
"Het herstelwerk is nu bijna zo goed als compleet. We gaan vanavond nog testritten uitvoeren", liet woordvoerder Ron van Dopperen eerder op de zaterdagavond al weten. Als de testritten zonder problemen verliepen, kon de dienstregeling snel worden opgestart. Dat blijkt nu het geval te zijn.

Ongeluk

Het ongeluk gebeurde vanochtend op de Koekoekslaan bij het St. Antoniusziekenhuis toen een automobilist tegen de tram reed. De auto liep forse schade op en de tram raakte ontspoord. Daarbij liep ook de bovenleiding veel schade op. Het spoor zelf bleef intact.
De automobilist werd naar het ziekenhuis gebracht. De trambestuurder en de passagiers kwamen met de schrik vrij. De politie heeft een onderzoek naar de toedracht van het ongeluk ingesteld.
Vervoerder U-OV zette vervangend busvervoer in na het ongeluk. Die bussen bleven ook zaterdagavond nog rijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.