RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Utrecht praat vandaag over openen terrassen en andere versoepelingen


PROVINCIE UTRECHT - Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio praat vandaag in Utrecht met demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over mogelijke versoepelingen van de coronabeperkingen.

Het demissionaire kabinet presenteerde vorige week een openingsplan met vijf stappen om de maatschappij de komende maanden uit de lockdown te halen. Op 28 april is de eerste mogelijke stap gepland. Het gaat dan naast de terrassen om de afschaffing van de avondklok, het thuisbezoek naar twee personen per dag en meer verkoopmogelijkheden voor winkels. Vorige week beloofde het demissionaire kabinet dat het elke week zal bekendmaken hoe het ervoor staat met de versoepelingen.

 Terras op de Neude. Terras op de Neude. | Foto: ANP

Veel burgemeesters, onder wie Sharon Dijksma van Utrecht, pleiten er al weken voor om stap voor stap enig risico te nemen. Ze zijn er voorstander van om in elk geval in de buitenlucht de teugels iets te laten vieren en onder meer de terrassen weer te openen, zodat er geen ongeordende massa's mensen in parken gaan zitten bij mooi weer.

Positiever gestemd
Het kabinet wil de komende dagen de ontwikkelingen en cijfers nog aankijken, maar is inmiddels wat positiever gestemd dan vorige week, zeggen ingewijden. Leidend voor het doorgaan van versoepelingen is het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis en op de intensive care-afdelingen belandt. Ook wordt gekeken naar het aantal gevaccineerden en het bredere epidemiologische beeld. De afgelopen week is het gemiddelde aantal besmettingen juist weer gestegen. Het aantal opnamen in de ziekenhuizen lijkt zich te stabiliseren.

Morgen is er zeer waarschijnlijk een nieuwe persconferentie over eventuele versoepelingen. Het lijkt al zeker dat vanaf 26 april weer een dag in de week fysiek onderwijs wordt toegestaan voor het hbo en het wo.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -