Instellingen

Utrechtse daklozen leiden toeristen rond

UTRECHT - Een rondleiding langs voormalige slaap- en hangplekken van Utrechtse daklozen en drugsverslaafden moet de nieuwste toeristische attractie van de stad worden.
Voormalige daklozen en verslaafden zijn opgeleid tot gids en leiden vanaf 13 september bezoekers rond door 'Utrecht Underground'. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.
Veel plekken in winkelcentrum Hoog Catharijne en omgeving werden tien jaar geleden veelvuldig gebruikt door daklozen. Veel van hen zijn in de maatschappelijke opvang terechtgekomen door de aanpak van de gemeente Utrecht.
De verhalen uit die periode mogen niet verloren gaan, vindt maatschappelijke organisatie Altrecht. Samen met instelling voor verslavingszorg Centrum Maliebaan en het VVV-kantoor van Utrecht besloten zij voormalig daklozen op te leiden tot gids.
Bezoekers krijgen een kijkje in hun voormalige leefwereld en krijgen te zien hoe ze aan hun herstel hebben gewerkt. De wandelingen door Hoog Catharijne zijn op de eerste dag gratis en kosten daarna 5 euro per persoon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.