RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RTV Utrecht behaalt 100.000 volgers op Facebook

1/2
UTRECHT - Hoera! RTV Utrecht heeft 100.000 volgers op Facebook. De afgelopen jaren heeft de redactie hard gewerkt om op dit sociale medium ht Utrechtse nieuwsaccount te worden. Om alle volgers te bedanken is er een leuke winactie.

Rond 2010 begonnen we met de pagina, toen plaatsten we vooral links naar nieuwsartikelen. Inmiddels brengen we onze volgers dagelijks op de hoogte van actueel, opmerkelijk, meeslepend en soms ook grappig nieuws. Dit doen we onder andere door middel van video's speciaal gemaakt voor Facebook.

Regelmatig gaan onze berichten viral. Soms zijn dat video's van het programma Bureau Hengeveld, andere keren is het meer een 'feel good-onderwerp', zoals de 102-jarige Gerritje die eindelijk mag paardrijden.De inbreng van onze volgers is waardevol. Van mooie regenboogfoto's, tot het doen van de snowface challenge: de interactie is groot. Dat vinden wij als redactie mooi om te zien. "Bovendien weten volgers ons ook heel goed te vinden als ze een nieuwstip hebben. Regelmatig komen wij op verhaalideen door de berichten die we ontvangen of de reacties die we lezen onder onze artikelen", vertelt redacteur Carmen Nelissen.

 En van de ingezonden regenboogfoto's van afgelopen januari. En van de ingezonden regenboogfoto's van afgelopen januari. | Foto: RTV Utrecht

Samen voor Elkaar
Zoals veel sociale media-gebruikers weten, is de sfeer er niet altijd even positief. Op de redactie zoeken we de laatste tijd hard naar manieren om daar wat aan te doen. Zo hebben we huisregels opgesteld om discussies respectvol te laten verlopen. En zijn we vorig jaar RTV Utrecht - Samen Voor Elkaar gestart: een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om verhalen te delen waar je vrolijk van wordt.

Winactie
Om de mijlpaal van 100.000 volgers te vieren, houden we een winactie op Facebook. De prijs is een heerlijk verspakket samengesteld met producten van makers uit de regio Utrecht. Hieronder zie je hoe je mee kunt doen:Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -