Bijzondere onderscheiding voor Kanaleneilander Karim: 'Nooit gedacht hiervoor in aanmerking te komen'

UTRECHT - Het was een dag om nooit te vergeten voor Utrechter Karim Enahachi: uit handen van burgemeester Sharon Dijksma kreeg hij een gouden Domtoren overhandigd. Karim wordt geëerd omdat hij zich al jarenlang als vrijwilliger inzet in zijn wijk Kanaleneiland.
"Ik heb er nog even geen woorden voor", stamelt Karim als hij de Domtoren in zijn handen krijgt gedrukt. Hij dacht dat hij naar het Stadskantoor moest komen voor een vergadering, maar dat was een smoesje...
Karim Enahachi is al achttien jaar actief als vrijwilliger in Kanaleneiland. Niet alleen begeleidt hij jongeren en werkt hij bij de Sayidina Ibrahim-moskee, ook deelde hij speelgoed uit tijdens het Suikerfeest en speelde hij een belangrijke rol bij de herdenking van de tramaanslag. Moeilijke thema's schuwt hij niet: tijdens de rellen vorige zomer probeerde hij jongeren in het gareel te houden.
Karim is sprakeloos als hij in het Stadskantoor opeens een gouden Domtoren krijgt.
"U levert een heel positieve bijdrage aan de 'vibe' in de wijk", zegt burgemeester Dijksma als ze de miniatuur-Dom overhandigt.
"Ik had nooit gedacht hiervoor in aanmerking te komen", zegt Karim als hij kort na de uitreiking de schrik te boven is gekomen. "Ik doe gewoon m'n ding."
El Bakey Aissaoui, die zich ook inzet voor de leefbaarheid in Kanaleneiland, vindt de prijs voor Karim meer dan terecht. "Hij is een inspirator voor veel jongeren. Ook voor jongeren die in het verleden niet goed bezig waren. Dat is écht Karim..."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.