Koningsdagfeest Janskerkhof gaat online toch door: 'Nu kan heel Nederland kijken'

UTRECHT/ZEIST - Van een dampend Koningsdagfeest op Janskerkhof naar een lege tuin bij Slot Zeist. In deze coronatijd is het even niet anders. Grote festiviteiten of vrijmarkten zijn er ook dit jaar niet. Om toch een oranjegevoel te creëren neemt de organisatie van het feest op het Utrechtse Janskerkhof deze week een serie optredens op die op Koningsdag worden uitgezonden. Vandaag draaiden de camera's bij het slot in Zeist.
Onder meer Slot Zeist was decor voor het feest
Onder meer Slot Zeist was decor voor het feest © RTV Utrecht / Peter Knieriem
"Normaal komen er 10.000 man op het feest af en nu kan heel Nederland kijken", zegt Maarten Scheurleer van BEA-TRIX. "We organiseren tijdens Koningsdag een livestream samen met De Dikke Dries en TivoliVredenburg om toch verantwoord feest te vieren."
Opnames voor Koningsdagstream bij Slot Zeist

Watertoren

Naast slot Zeist is er inmiddels gefilmd bij restaurant Watertoren in Utrecht. De opnames worden gemaakt met verschillende camera's en een drone zodat de kijker zich straks niet hoeft te vervelen. Charleon is één van de artiesten die vandaag wordt vastgelegd. Normaal speelt hij voor bomvolle zalen en pleinen, maar nu dus even niet.
"Het is wel een beetje apart op deze manier. Hoe ik m'n set ga draaien hangt echt af van hoe het publiek reageert. Dus dat moet ik dan nu een beetje gokken. Ik doe nu maar net alsof die mensen in m'n hoofd zitten en zo probeer ik er toch nog een beetje een leuk feestje van te maken."
Artiest Charleon treedt op voor een lege tuin maar heel Nederland kan hem straks gaan zien
Artiest Charleon treedt op voor een lege tuin maar heel Nederland kan hem straks gaan zien © RTV Utrecht / Peter Knieriem

Ouderwets gezellig

Artiesten en organisatie zijn enthousiast over de opnames. Toch verlangen ook zij weer naar ouderwets gezellig Koningsdagfeest op een plein. Wie weet, in 2022. Scheurleer: "Ja, dat zou gaaf zijn. Ik hoop dat het tegen die tijd weer goed gaat in Nederland." Charleon: "Zeker weten, let's do it!"
De 'livestream' wordt komende dinsdag, Koningsdag dus, vanaf 1300 uitgezonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.