Verbindingsweg A28 weer open na tien uur herstelwerkzaamheden

© Koen Laureij
UTRECHT - De verbindingsweg op knooppunt Rijnsweerd (A28 naar A27 richting Breda) is om 21.00 uur weer open gegaan. Vanochtend iets voor 11.00 uur kantelde een vrachtwagen. Rijkswaterstaat werkte de hele dag met man en macht om de weg weer vrij te krijgen, maar de herstelwerkzaamheden duren een stuk langer dan verwacht.
De vrachtwagen belandde door onbekende oorzaak op z'n kant, onder een viaduct op de verbindingsweg van de A28 naar de A27. De wagen was geladen met houtsnippers die op de rijbaan terechtkwamen. Ook kwam er diesel op het wegdek terecht en raakte de vangrail beschadigd.
Het verkeer is urenlang omgeleid. Op de A28 hebben daardoor een groot deel van de dag ellenlange files gestaan.

Chauffeur onder invloed

De chauffeur is na het ongeluk aangehouden voor rijden onder invloed. Volgens een woordvoerder van de politie was een blaastest positief. De bestuurder is daarna meegenomen naar het bureau voor een bloedtest. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Het rijbewijs van de chauffeur is voorlopig ingenomen.

Vaker ongelukken bij gevaarlijke 'Varkensbocht'

Het is niet de eerste keer dat er op dit punt een ongeluk gebeurt. De bocht staat in de top 10 gevaarlijke wegvakken van Stichting Incident Management Nederland. Vorig jaar werd er een onderzoek aangekondigd door Rijkswaterstaat.
Voor de lange termijn is er al een oplossing voor het gevaarlijke punt. Met de verbreding van de A27 wordt ook de verbinding met de A28 aangepakt. Maar wanneer dat gebeurt, is nog onduidelijk, er is veel protest tegen die verbreding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.