RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

98-jarige mevrouw Blok-Vuijk uit Soest schreef een brief aan de Koning

1/3
PROVINCIE UTRECHT - "Geef nooit de moed op, alles gaat voorbij en probeer er te blijven zijn, ook voor de ander." Dat is de boodschap van de 98-jarige mevrouw Blok-Vuijk in Soest. Ze schreef dat in een brief aan koning Willem-Alexander.

Ze deed met de brief mee aan een actie van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV), in samenwerking met Omroep MAX en ouderenorganisaties ANBO, KBO-PCOB en NOOM. Zij vroegen ouderen een brief aan de koning te schrijven, over ervaringen in coronatijd en welke lessen we kunnen halen uit het afgelopen jaar waarin we te maken kregen met een pandemie.

De 98-jarige mevrouw Blok-Vuijk werd op de actie - 'Post voor het Paleis' genaamd - gewezen door haar zoon en schoondochter. "Die weiger ik sowieso liever nooit iets", vertelde ze verslaggever Robert Jan Booij vanmiddag. "Ik moest er wel over nadenken, maar ik heb het toch gedaan. Ze hadden er zelfs een smiley bijgedaan."

'Toch nog wat betekenen'
"In ieder geval voor je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen wil je toch nog wat betekenen", vervolgt ze. "Ik zie nog zoveel positiefs, daarom wil ik ook best nog graag even leven, om blij te zijn met al het positieve wat ik om me heen zie gebeuren."

De belangrijkste boodschap uit haar brief vindt ze dat de koning zich vooral moet blijven realiseren wat voor een mooie dingen hij allemaal heeft. "Een mooie vrouw, lieve dochters, dat soort dingen."

Jappenkamp
Daarnaast vindt ze samenwerking belangrijk: "Elkaar willen helpen en de moed erin blijven houden." Ze leerde het zelf in de Jappenkampen, waar ze jaren zat. "Die leus stond daar geschreven - "ook dit gaat voorbij" - en die leus is me voor altijd bijgebleven."

Wie ook een brief wil sturen aan de koning; insturen kan nog steeds. De mooiste brieven worden gebundeld en worden op Koningsdag aan de koning aangeboden.

Verslaggever Robert Jan Booij bezocht mevrouw Blok-Vuijk


Verslaggever Robert Jan Booij bezocht mevrouw Blok-Vuijk uit Soest


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -