Israëlische ambassadeur brengt bezoek aan Ichthus College in Veenendaal

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Hoog bezoek vandaag voor het Veenendaalse Ichthus College: de ambassadeur van Israël kwam langs. De school besteedt ieder jaar veel aandacht aan het Aziatische land. Drie weken lang staan de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en godsdienst in het teken van Israël. Ook dit jaar weer, het spectaculaire slotstuk was de komst van ambassadeur Naor Gilon.
Een geschiedenisdocent opende het gesprek, waarna de 'Ichthus College Tour' van start ging. Meerdere leerlingen kregen de gelegenheid om vragen te stellen aan de ambassadeur. Hierbij kwamen diverse thema's aan bod, zoals religie en de vaccinatiestrategie van Israël.
Israëlische ambassadeur bezoekt het Ichthus College
Natuurlijk hadden de leerlingen al de enige achtergrondkennis door de cursusweken, maar om iemand te spreken uit Israël is toch anders. "Leraren weten ook waar ze het over hebben, maar deze ambassadeur heeft natuurlijk meer ervaringen als Israëliet zijnde", vertelt Job Schaafsma.

Ambassadeur

Naor Gilon, de Israelische ambassadeur vindt het belangrijk om scholen in te lichten over de situatie in Israël en maakt er daarom ook tijd voor vrij. "Ik denk dat er weinig bekend is over Israël en dat de onwetendheid onze vijand is", vertelt hij. Normaal gesproken gaat hij vaker langs bij scholen voor voorlichtingen over Israël, maar door corona is het een tijdje stil geweest. Hij is daarom erg blij dat hij vandaag weer eens terecht kon op het Ichthus College.

College

"Het mooie aan een collegetour is dat heel veel jongeren contact leggen met je gast", legt geschiedenisdocent Constant van den Heuvel uit. Het is niet de eerste keer dat de school de leerlingen op deze manier in contact met bekenden uit de geschiedenis. Eerder ontving de school Kim Phuc, van de bekende foto uit de Vietnamoorlog en Ernst Verduin een van de overlevende uit Auschwitz voor een collegetour.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.