'Mantelzorgers verdienen ook zorgbonus'

© Unsplash
ZEIST - Niet alleen professionele zorgverleners, maar ook mantelzorgers moeten een zorgbonus krijgen. Liesbeth Hoogendijk, bestuurder van MantelzorgNL in Zeist, vindt het daar de hoogste tijd voor.
De Mantelzorglijn krijgt dagelijks signalen binnen van mantelzorgers die op omvallen staan omdat er ook op hen een groot beroep wordt gedaan tijdens de corona-uitbraak. Hoogendijk vindt dat zij net zo goed waardering en erkenning van het kabinet verdienen.
Ook pleit ze voor een zorgbonus. "Al ruim een jaar hebben we te maken met corona en juist voor mantelzorgers blijft het een extra zware tijd. Nog steeds moeten zij inspringen doordat de professionele zorg en ondersteuning nog niet op orde is."
Hoogendijk wijst er ook op dat veel mantelzorgers in zelfisolatie zitten omdat ze bang zijn degene voor wie ze zorgen te besmetten. Toch krijgen ze geen voorrang bij het vaccineren. "Eerder stonden mantelzorgers al achteraan in de rij bij het testen en het verkrijgen van persoonlijke beschermingsmiddelen."
Vandaag debatteert de Tweede Kamer opnieuw over een tweede bonus voor het zorgpersoneel, bovenop de bonus van duizend euro die ze eerder ontvingen. Het gaat om zorgprofessionals die tijdens de coronacrisis extra inspanningen leveren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.