RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht wil einde aan gas- en olieboringen: 'Past niet bij duurzame ambities'

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht wil dat de vergunning voor energiecentrale Vermilion om olie en gas op te sporen alsnog wordt ingetrokken.

Het provinciebestuur is tegenstander van aardgaswinning in de regio Utrecht. "Nieuwe winningen passen niet bij de provinciale ambitie om de warmtevraag in 2040 volledig duurzaam in te vullen." Ook vindt de provincie het besluit om over te gaan tot verlenging onvoldoende onderbouwd.

In 2007 verleende het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een tijdelijke opsporingsvergunning voor een groot deel van de provincie Utrecht. Die verliep in november 2018. Ruim twee jaar later is de vergunning alsnog verlengd door het ministerie en daartegen gaat de provincie Utrecht in bezwaar samen met Woerden, Oudewater, Nieuwegein, IJsselstein, Wijk bij Duurstede, Houten, Bunnik, Stichtse Vecht, Vijfheerenlanden en Utrecht.

Het gebied van de opsporingsvergunning is ruim 1100 vierkante kilometer groot. Het grootste deel ligt in de provincie Utrecht en strekt zich uit over dertien Utrechtse gemeenten. In aanloop naar het verlengingsbesluit door het ministerie hebben de provincie en gemeenten al duidelijk gemaakt dat ze daar tegen zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -