Samenscholers Zuilen beboet

UTRECHT - De kantonrechter heeft zes jongeren veroordeeld tot boetes tussen de 200 en 400 euro wegens overtreding van het samenscholingsverbod in de Utrechtse Wijk Zuilen.
De rechter achtte bewezen dat vier minderjarige jongens (15 tot 17 jaar) en twee jongemannen van 20 en 21 jaar het in juni ingestelde samenscholingsverbod hebben overtreden.
Een zevende zaak werd aangehouden omdat het parket de papieren niet op orde had. Advocaat Klostermann sprak er schande van en het Openbaar Ministerie erkende dat er fouten waren gemaakt.

BRIEF

De overtreders werden afgelopen zomer op verschillende plaatsen in de wijk opgepakt toen zij in een groep van vijf of meer personen bij elkaar stonden. Zij behoorden tot de jongeren die van burgemeester Wolfsen een brief hadden gehad dat dat niet meer mocht.
De rechter oordeelde vandaag dat de veroordeelden terecht zijn aangeschreven. Ze behoorden tot een groep jongeren die in het verleden regelmatig overlast veroorzaakten in de wijk Zuilen. Het ging volgens de kantonrechter om tientallen meldingen.

STRAFBAAR

De kantonrechter oordeelde ook dat er daadwerkelijk sprake was samenscholen. Omdat de overtreders ervoor gekozen hebben zich niet te houden aan de verordening zijn zij strafbaar. Vier verdachten kregen daarom een boete van 200 euro.
Twee verdachten overtraden het samenscholingsverbod twee keer. Zij kregen een boete van 400 euro. Een zevende zaak werd aangehouden tot de zitting van 17 december.

ZUILENSE BENDE

Een van de overtreders van het samenscholingsverbod maakte ook al deel uit van de beruchte Zuilense Bende.
Die groep werd verdacht van gewapende pinroven en gijzeling rondom de Amsterdamsestraatweg.
De hoofdverdachten in de spraakmakende rechtzaak werden tot lange celstraffen veroordeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.