Kort nieuws: Brand in wasserette Amersfoort

REGIO - In Amersfoort heeft donderdagavond korte tijd brand gewoed in een wasserette op de Arnhemseweg. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat naastgelegen panden rook- en waterschade opliepen.
* De politie Utrecht heeft vrijdagochtend drie inbrekers kunnen aanhouden. De verdachten waren bezig geweest bij een woning in de Albatrosstraat. De politie was er net op tijd bij om het trio aan te houden.
* De gemeente Soest heeft een evenemententerrein in Soesterberg afgesloten na de vondst van asbest. Op het terrein aan de Kampweg word het afgebrande keuken- en toiletgebouw afgebroken. Na de vondst van het asbest is het terrein afgezet met bouwhekken en zijn de gebouwen ingepakt in folie. De gemeente wil eerst precies weten hoeveel asbest er op terrein is voordat de sloop verder gaat.
* Fortis Bank verkoopt zijn dochterbedrijf Intertrust. De bank in Utrecht verkoopt het bedrijf aan inversteringsmaatschappij Waterland. Intertrust geeft fiscaal advies aan particulieren en bedrijven. Met de verkoop wil Fortis zijn financiële positie versterken. Hoeveel Fortis vraagt voor Intertrust, heeft de bank niet bekend gemaakt.
* Drie van de tien gemeenten die zijn genomineerd voor de titel Kunststad 2010 komen uit de regio Utrecht.Amersfoort, Utrecht en Wijk bij Duurstede maken alledrie kans op de prijs. Het gaat om een ereprijs, die wordt gegeven aan de gemeente die het meest doet om de belangstelling voor beeldende kunst te vergroten. Op tien november wordt de winnaar in Haarlem bekend gemaakt.
* Het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal wil bouwen zonder vergunning beter handhaven. Dertig procent van bouw- en verbouwwerkzaamheden in Veenendaal voldoet niet aan de aangevraagde bouwvergunning. Met het aantrekken van enkele juristen wil het college overtredingen beter aanpakken.
* Rijkwaterstaat sluit van het weekend op de A2 de afrit naar Everdingen af. Dat is nodig in verband met werk voor de verbreding van de snelweg. Het gaat om afrit 12 voor verkeer dat over de A2 in de richting van Utrecht rijdt. Het verkeer wordt omgeleid. De afrit Everdingen gaat vrijdagavond om acht uur dicht: de sluiting duurt tot maandagochtend vijf uur.
* Een docente vertaalwetenschap van de Universiteit Utrecht heeft de nieuwe encycliek 'Caritas in Veritate' vanuit het Duits in het Nederlands vertaald. De paus pleit in zijn brief aan de katholieken voor een nieuwe wereldorganisatie 'met echte tanden'. Die moet werken aan het herstel van de wereldeconomie en voorkomen dat de ongelijkheid in de wereld verder toeneemt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.