Laura's moeder is tegen zeilreis rond de wereld

WIJK BIJ DUURSTEDE - De moeder van de 13-jarige Laura uit Wijk bij Duurstede wil niet dat haar dochter alleen rond de wereld gaat zeilen.
In een interview in de Volkskrant zegt ze dat Laura de reis technisch aankan, maar dat ze er in haar ogen nog niet volwassen genoeg voor is. De ouders van Laura zijn gescheiden: ze woont sinds haar zesde bij haar vader. Laura's moeder is vooral bang voor problemen in havens van ontwikkelingslanden. De moeder vermoedt dat de zeilreis niet Laura's eigen idee is, maar dat haar vader het Laura heeft ingeprent.
De moeder zegt dat ze door haar opvatting misschien wel het contact met haar dochter zal verliezen. Maar ze zegt dan liever geen contact te hebben met haar dochter dan een dode dochter.
Laura laat via een woordvoerder van de familie weten dat ze vindt dat haar moeder voor haar beurt spreekt. De woordvoerder van Laura zegt begrip te hebben voor het standpunt van de moeder, maar wij willen niet dat deze hetze in de media wordt uitgevochten, zegt ze. Laura is twee maanden onder toezicht gesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.