Instellingen

Apotheekprobleem in Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - De twee apotheken van Wijk bij Duustede dreigen te verdwijnen.
Apotheken Dorestede en De Horden zijn onderdeel van de keten Medsen, die voor zeven van haar vestigingen uitstel van betaling aanvraagt. De keten verkeert al een paar maanden in zwaar weer. Medsen bestaat in totaal uit 65 vestigingen, met 750 medewerkers. Medsen heeft ook een vestiging in Montfoort en Utrecht. Die laatste zou ook in de problemen zitten.
Volgens brancheorganisatie KNMP zijn de apotheken in financiële problemen gekomen door het overheidsbeleid. Het kabinet heeft bepaald dat van een groot aantal medicijnen alleen nog de goedkoopste variant mag worden vergoed. Dat scheelt de apothekers inkomsten.
De Wijkse VVD maakt zich zorgen over de situatie en wil van het College van B&W weten of het maatregelen zal nemen, mochten de apotheken echt dicht gaan.
Bij een eventueel faillissement van apotheken zegt de KNMP een rol te willen spelen om een goede overdracht van medicatiedossiers te garanderen. De organisatie meent dat moet worden voorkomen dat dossiers van patiënten verloren. De KNMP zal hierover contact opnemen met de zeven apotheken.

Geen apotheken meer in Wijk bij Duurstede

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.