Uitgezette studenten halen spullen op

PROVINCIE UTRECHT - Studenten die vrijdag uit hun huis aan de Utrechtse Koningin Wilhelminalaan werden gezet, kunnen maandag en dinsdag hun spullen ophalen.
De studenten werden op last van de burgemeester uit hun huis gezet, nadat de brandweer het pand als zeer brandgevaarlijk had bestempeld.
Volgens de brandweer is de hele dag onderhandeld met de eigenaar om de studenten toch te laten wonen. Zo zouden er brandwachten en extra blusmiddelen aangeschaft kunnen worden. Maar de brandweer zegt dat de eigenaar die investeringen niet wilde doen.
Maandag kunnen studenten hun spullen tussen tien en vier komen ophalen. RTV Utrecht sprak een paar gedupeerde in hun tijdelijke opvang.
Burgemeester Wolfsen was maandagochtend duidelijk over de opvatting van de gemeente. In een interview met RTV Utrecht zegt hij dat degene die de kamers verhuurde dit illegaal deed: "zonder toestemming, zonder overleg en zonder vergunningen."
De verhuurder bestrijdt deze lezing. De volledige interviews met beide partijen zijn hieronder in de reportages te horen.

Uitgezette studenten in provisorische opvang
Verhuurder kamers:"Ik wist van niks"
Wolfsen:"Verhuur aan studenten was illegaal"