Verkeerschaos dreigt bij Kop van Lombok

UTRECHT - De parkeergarage onder een nieuw te bouwen woonwinkelpand op de Kop van Lombok kan tot grote verkeerschaos leiden. Dat bleek tijdens de presentatie van het gebouw maandagavond in Utrecht.
Buenos Aires, zoals het project is genoemd, krijgt twee gebouwen aan weerszijden van de Ulu-moskee die momenteel in de Utrechtse wijk Lombok wordt gebouwd. Over het ontwerp is jarenlang gesteggeld. Omwonenden vonden het eerste ontwerp te massief en niet bij hun wijk passen. Uiteindelijk heeft toenmalig wethouder Giesberts enkele jaren geleden besloten dat de bewoners mochten meedenken.
Maandagavond zagen de circa zestig aanwezigen dat de samenwerking tussen projectontwikkelaar Bouwfonds, architectenbureau Marlies Rohmer, gemeente en de omwonenden zijn vruchten heeft afgeworpen. Het gebouw, waar behalve 120 koopwoningen ook een grote AH en enkele kleinere winkels een plek gaan vinden, krijgt verschillende niveaus en een grote binnentuin voor bewoners van het pand. Het gebouw zal worden uitgevoerd in baksteen. Daarover waren de aanwezigen ronduit enthousiast.
Het pijnpunt bij het nieuwe gebouw zit bij de parkeergarage met 230 plekken voor bewoners en bezoekers van de supermarkt. Die krijgt een in- en uitgang op de Vleutenseweg. Omdat de verkeerssituatie daar te ingewikkeld is, moeten uitrijdende auto's bijna helemaal om de kop van Lombok heenrijden, langs de smalle bushalte op de Kanaalstraat en door de Damstraat, voordat ze de Vleutenseweg weer op kunnen rijden.
Alle partijen erkenden dat dit verre van ideaal is en hopen dat verkeerskundigen van de gemeente nog met een aanvaardbare oplossing komen.
De bouw van Buenos Aires, een verwijzing naar de multiculturele samenstelling van de wijk, begint volgend jaar.

Presentatie nieuw plan Kop van Lombok