Instellingen

Kort nieuws: Utrechtse delegatie naar Japan

REGIO - Een delegatie van de provincie Utrecht bezoekt komende week een aantal bedrijven en instellingen in Japan. De provincie hoopt zo Japanse investeringen in de regio te bevorderen. Ook wordt de gamesindustrie in Utrecht gepromoot.
* In Amersfoort is een potloodventer aangehouden. Agenten kregen een tip dat een man op het Enkeerpad aan zijn geslachtsdeel zat. Ze gingen erop af en konden de 40-jarige man daar in de buurt aanhouden. Hij kon mee naar het bureau.
* Rijkswaterstaat is druk bezig met het werk aan de A2 tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Deil. De A2 wordt daar verbreed, de rijbanen krijgen ieder vier rijstroken. Daarnaast komt er een nieuwe verbinding tussen de A2 vanuit Utrecht en de A15 richting Tiel. Die weg moet er eind volgend jaar liggen.
* In Maarssen is een auto op een fietser gebotst. De fietser stak de Zuilenselaan over zonder om zich heen te kijken. De automobilist, eem vrouw van 19 uit Woerden kon niet op tijd remmen en botste op de man. De 29-jarige Utrechter is met pijn in zijn rug naar het ziekenhuis gebracht.
* Kunstliefhebbers kunnen in de Jaarbeurs in Utrecht hun hart weer ophalen tijdens de Open Art Fair. Op de beurs laten bijna honderd Nederlandse en buitenlandse galerieën hun kunstwerken zien. De beurs wordt voor de tweede keer gehouden en duurt tot en met zondag.
* Op de Utrechtse Van Heuven Goedhartlaan is een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Getuigen wezen de politie op de auto die voor een huis stond. Agenten controleerden het kenteken van de wagen, die inderdaad gestolen bleek. Op dat moment kwam de 39-jarige Utrechter aanlopen. Hij had de auto kort daarvoor geparkeerd. De man moest mee naar het bureau.
* Reizigers in het openbaar vervoer kunnen met financiële prikkels worden verleid om de ochtendspits te mijden. Dat concludeert het Nationaal Congres Mobiliteitsmanagement na een proef met treinreizigers op het traject Utrecht-Den Haag. De deelnemers aan de proef ruilden van eind februari tot eind juni van dit jaar hun jaartrajectabonnement om voor een dalurenabonnement. Als beloning kregen ze ongeveer twintig procent van de abonnementsprijs terug.
* In IJsselstein is een jongeman aan gehouden die een overval wilde plegen. De politie kreeg gisteren een melding dat een horecagelegenheid op de Boedapestlaan zou worden overvallen. Er werd ook een signalement gegeven van een mogelijke verdachte. Agenten hielden de omgeving in de gaten en konden de 19-jarige Utrechter aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.