Instellingen

Kort nieuws: Ministerie koopt elektrische auto

REGIO - Het CDA in Nieuwegein heeft een nieuwe fractievoorzitter. De partij heeft Willem Wijntjes gekozen als opvolger van voorzitter Van Randwijk. Van Randwijk neemt op zijn beurt de plek in van wethouder Breuer, die burgemeester wordt van Werkendam.
* In Doorn is een motorrijder gewond geraakt na een aanrijding. Een 58-jarige automobilist uit Zeist was op de Langbroekerweg aan het keren toen hij de motorrijder over het hoofd zag. De 51-jarige motorrijder uit Wijk bij Duurstede is naar het ziekenhuis is afgevoerd. Hoe hij eraan toe is is niet bekend.
* De Albert Heijn in Abcoude gaat vrijdag weer open. Ongeveer een maand geleden brak er brand uit in de supermarkt. Vooral het dak van het pand aan de Dokter van Doorneplein was beschadigd. Het was al de vierde keer dat er brand uitbrak. De laatste keer was in juni, toen was de brand aangestoken.
* Het ministerie van Verkeer en Waterstaat gaat vierhonderd elektrische wagens kopen. Dat liet minister Eurlings weten tijdens de 'Nacht van de Duurzaamheid' in Amersfoort. In totaal gaan bedrijven samen ruim drieduizend elektrische wagens kopen. Het gaat hier om bedrijven als Eneco, TNT en ABN Amro. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft negentienhonderd wagens rondrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.