Instellingen

Kort nieuws: Wilde achtervolging motorscooter

REGIO - Een jongen op een gestolen motorscooter heeft de Utrechtse wijk Kanaleneiland op stelten gezet. Hij reed zonder kentekenplaat over de Marco Pololaan en sloeg op de vlucht voor een politiecontrole. Tijdens de achtervolging reed hij bijna tegen twee vrouwen aan op de Churchilllaan.Uiteindelijk werd hij aangehouden in de bosjes.
* De politie in De Meern heeft het rijbewijs ingenomen van een dronken brokkenpiloot. Een alerte getuige sprak de man woensdagavond aan op de Meerndijk. Maar de bestuurder wilde er niets van weten en reed achteruit tegen de auto van de getuige. Agenten hielden de 53-jarige man even later alsnog aan.
* Bij een ongeluk in Rhenen is een meisje gewond geraakt. De 16-jarige uit Ommeren reed op haar brommer over de Grebbeweg, toen ze over het hoofd werd gezien door een automobilist. De 36-jarige man botste op het meisje, die met rugletsel naar het ziekenhuis is gebracht.
* Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht heeft een nieuwe directeur. Het is Vera Carasso. Zij werkt nu als manager en veiligmeester bij veilinghuis Christie's. De 33-jarige Carasso volgt Floris de Gelder, die in april wethouder van Cultuur werd. 1 november gaat ze aan de slag bij het Speelklokmuseum.
* In de Houtense Rietplas is blauwalg aangetroffen. Er is nog geen zwemverbod, maar zwemmen wordt wel ernstig ontraden. Ernstige vergiftigingen doen zich bij volwassenen zelden voor, maar de algen zijn voor kinderen wel gevaarlijk.
* In Vianen zijn drie vandalen betrapt. Ze rolden vanaf het A2-viaduct betonklokken naar beneden en hadden graffiti gespoten. Een 14-jarige jongen uit Nieuwegein werd aangehouden. De andere twee kwamen weg met een bekeuring.
* Automobilisten kunnen vanaf volgende week gratis hun rijstijl laten testen bij rijscholen van de Bovag. Ze maken daarbij een ritje van tien minuten in een simulator, gevolgd door een evaluatie met adviezen. De Bovag wil daarmee niet alleen de veiligheid van de kandidaat testen, maar ook de zuinigheid.
* Cathy Spierenburg uit Amersfoort is middag koninklijk onderscheiden. De gedecoreerde ridder kreeg haar lintje voor haar werk bij de Nederlandse Publieke Omroep. De 62-jarige Spierenburg maakte de kinderzenders Zapp en Zappelin groot en was ook netmanager. Verder had ze een belangrijk aandeel in het samenstellen van de Canon van de Nederlandse kindertelevisie.
* Arie ter Beek is de nieuwe directeur van Museum Spakenburg. Ter Beek werkt nu fulltime bij de gemeente Bunschoten als beleidsmedewerker cultuur en toerisme. Vanaf oktober zullen twee dagen per week worden gevuld met zijn nieuwe baan. Museum Spakenburg vertelt het verhaal van de geschiedenis en de cultuur van het vissersdorp.
* In Lopik is een man aangehouden op verdenking van brandstichting. Op het balkon van een woning aan de Rietkraag had de 38-jarige Lopiker rietmatten in brand gestoken. Vervolgens ontstond brand in huis. De man is meegenomen naar het bureau, de brandweer bluste het vuur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.