Kort nieuws: Brandweer Zeist genomineerd

REGIO - VMBO-leerlingen opleiden tot gediplomeerd bedrijfshulpverlener. DIt idee heeft de brandweer in Zeist een nominatie opgeleverd voor de Jan van der Heyden-innovatieprijs De Zeister brandweer probeert met het idee VMBO'ers meer bewust te maken van veiligheid, en natuurlijk meer jongeren te binden aan de brandweer. Naast Zeist zijn ook Amersfoort en Rotterdam genomineerd voor de landelijke brandweerprijs.
* Annet Malherbe en Kees Prins gaan de files rond Utrecht oplossen. De bekende acteurs hebben een aantal absurdistische filmpjes opgenomen voor de ANWB. Daar spelen ze de medewerkers van het Utrechtse consultancybureau DOM die oplossingen moeten bedenken voor het fileprobleem.
* Het Kook College in Amersfoort gaat nauw samenwerken met Smulweb, de culinaire website. Eigenaar Pim Haaksman van de kookschool zal vanaf volgend jaar kookfilmpjes maken voor de site. Daar geeft hij de bezoekers tips en recepten. Het Kook College wordt daarom de komende weken uitgebreid met een kookstudio.
* Zes Utrechtse gemeenten zijn in de race voor de titel Sportgemeente van het jaar. Naast Bunschoten, De Bilt en de Ronde Venen strijden ook Utrecht, Leusden en Veenendaal voor de prijs. Het dorp of de stad met het beste sportbeleid wint. De winnaar wordt op 10 november in Vianen bekend gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.