Henny van Schoonhoven (39) overleden

MAARSSEN - In zijn woonplaats Maarssen is voetballer Henny van Schoonhoven overleden. 'De Tank', zoals de oud-speler van FC Utrecht werd genoemd, was ongeneeslijk ziek. Hij is 39 jaar geworden.
Henny van Schoonhoven werd op 28 augustus 1970 geboren in Utrecht. Pas op 28-jarige leeftijd maakte hij de overstap van de amateurs van Elinkwijk naar de profvoetballers van stadsgenoot FC Utrecht. Hij debuteerde op 9 september 1998 tegen MVV.
Na twee seizoenen verhuurde FC Utrecht Van Schoonhoven aan ADO Den Haag. In 2000 tekende hij voor drie jaar bij SC Cambuur. Om medische redenen besloot hij in 2003 te stoppen met profvoetbal. Hij nam een dierenspeciaalzaak in Maarssen over en meldde zich weer bij zijn oude club Elinkwijk.
Eind augustus, een dag na zijn laatste verjaardag, staken supporters van FC Utrecht hem nog een hart onder de riem. Tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam werd Van Schoonhoven toegezongen en er werd vuurwerk afgestoken. Op de Bunnikside hingen diverse spandoeken.
Voor de wedstrijd werden flyers uitgedeeld waarop de supportersvereniging opriep om het scheldwoord kanker uit het stadion te bannen. Van Schoonhoven was zichtbaar geroerd door de actie.
De uitvaart zal woensdag 16 september plaatsvinden. De herdenkingsdienst begint om twee uur.

Henny van Schoonhoven (39) overleden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.