Kort nieuws: Politie schrapt personeelsfeest

UTRECHT - De politie Utrecht heeft een groot personeelsfeest geschrapt vanwege geplande bezuinigingen. Het feest was bedoeld voor vijfduizend medewerkers van de regiopolitie en kostte 660.000 euro. Vorig jaar sneuvelde het feest voor de medewerkers ook al vanwege bezuinigingen.
* In Utrecht hebben surveillerende agenten twee inbrekers opgepakt. Een 37-jarige man sprong met een laptop van de gevel van een huis aan de Acaciastraat. Ook een man van 38 die op de uitkijk stond werd opgepakt.
* De Bilt gaat zo'n 2.000 inwoners vragen naar hun oordeel over de gemeentelijke organisatie. In een schriftelijke enquête kunnen de Biltenaren hun mening geven over het wonen en leven in de dorpen. De burgerpeiling wordt eens in de twee jaar gehouden en de uitkomsten worden gebruikt bij het maken van nieuw beleid.
* In Utrecht heeft de politie een hardleerse automobilist betrapt. De 21-jarige Utrechter had geen rijbewijs meer, maar was weer de weg op gegaan. Hij probeerde de politie nog om de tuin te leiden met een valse naam, maar dat mislukte.
* De Fietsersbond deelt in Utrecht fietskaarten uit. De bond wil zo automobilisten verleiden ook eens op de fiets naar het werk te gaan. Op de fietskaarten staan routes naar bedrijventerreinen, fietsenstallingen en fietsenmakers. Volgens de Fietsersbond zijn mensen met een auto in de stad veel minder snel dan een fietser. Bovendien kost het parkeren van een auto veel meer tijd dan het stallen van een fiets.
* De politie Utrecht is op zoek naar een brommerrijder die een buschauffeur heeft bespuugd op het Smakkelaarsveld. De bus stond bij een stoplicht toen de brommerrijder met zeer hoge snelheid langsreed. De buschauffeur toeterde om voetgangers te waarschuwen, waarop de snelheidsduivel verhaal kwam halen en de vrouw in haar gezicht spuugde.
* In Maarssen zijn twee mannen aangehouden voor het uitschelden van een agent. Eén van hen was een 19-jarige man die in Antilopespoor veel herrie maakte met een quad, een vierwieler. Hij werd bekeurd omdat de verlichting niet goed was. De Maarssenaar begon daarop te schelden, net als een 22-jarige man uit De Meern die zich met de bekeuring bemoeide.

U Vandaag maandag 14 september, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.